THE 5-SECOND TRICK FOR MANTAR TOHUMU

The 5-Second Trick For mantar tohumu

The 5-Second Trick For mantar tohumu

Blog Article

Mantarın beslenmesi için gerekli olan ortam; çeşitli organik maddelerin ayrıştırılması ve bazı besin elemanlarının eklenmesi sonucu elde edilir. Bu özel şekilde hazırlanan ortama mantar yetiştiriciliğinde “Kompost” denilmektedir

 İlk aşamada mantar yetiştiricilerinin mantar tohumunu dışarıdan satın alması gerekir. Fakat alınan tohumlar farklı şekillerde çoğaltılarak yeni tohumlar elde edilebilir.

Gelin onu birbirinden değişik tariflerde kullanalım, bol proteinli ve leziz istiridye mantarları nasıl değerlendirilir, advertisementım adım anlatalım şimdi. Bakalım sizin favoriniz içlerinden hangisi olacak?

Bu sitede bulunan bilgiler, size mantar toplama konusunda kesinlikle yeterli bilgi sağlamaz. Mantar toplama konusunda tamamen kendi sorumluluğunuzdadır ve bu sitede bulunan bilgilere dayanarak topladığınız veya tükettiğiniz mantarlar nedeniyle oluşabilecek herhangi bir sağlık sorunundan veya zarardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Lütfen, mantar toplama konusunda dikkatli olun ve güvenliğiniz için gerekli önlemleri alın.

1 dönümlük bir arazide 6000 Adet kuzu göbeği mantarı yetiştirmeyi başardılar. Doğada genellikle orman yangınları sonrası çıkan kuzu göbeği mantarını evde veya kendi arazinizde kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Bu yazımızda kuzu göbeği mantarı nasıl yetiştirilir, nerelerde bulunur, alıcı firmalar ve toplayıcılıkla ilgili detaylı bilgiler vereceğiz sizlere.

· Sıcaklık ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları genellikle eighteen-24°C arasında bir sıcaklıkta yetişir. Ayrıca, ortamı karanlık bir yerde tutun.

Eğer kit üzerinde aksi bir uyarı yapılmadıysa temiz içme suyu ve şeker pekmezini karıştırıp içine tohumları ilave edin ve karışımı bir taşım kaynatıp dinlenmeye bırakın. one-2 gün dinlendirdikten sonra temiz bir bez propertyımıyla tohumları sudan süzerek ayırın. Elinizde kalan suyu mantarları ekeceğiniz toprağa dökün. Ardından kuzu göbeği mantarı tohumlarını toprağa güzelce serin ve üzerini 1 santimetre kalınlığını geçmeyecek kadar ince bir toprak ve yaprak tabakasıyla dikkatlice kapatın.

Her kullanımdan sonra click here elbiseler kağıtlara sarılıp otoklava veya kurutma dolabına yerleştirilmeli ve burada a hundred thirty C 'de iki saat süreyle steril hale getirilmelidir. Sterilizasyon süresi sonunda kağıda sarılı şekilde çıkarılıp temiz bir dolapta tekrar kullanıma kadar kapalı muhafaza edilmelidir.

· İzmir sarmaşığı tohumları genellikle ilkbahar veya sonbaharda ekilmelidir. Bu mevsimlerde toprak sıcaklığı uygun olacaktır.

Tüm bunları karıştırıp toprağı serpin. Daha sonra toprağı tekrar bu kompost ile karıştırmaya başlayın. Çapalama işlemi bittikten sonra kuzu göbeği mantarı tohumunu serpmeye başlayabilirsiniz.

Bazı mantarlarınsporları kolay çimlendiği halde diğer bazılarınınki sorun yaratır. Bazı durumlarda ortama o Mantarın misellerinden veya bazı kimyasal maddelerden katmak gerekebilir. Örneğin bal ve kloroformun Agaricus macroporus'ta çimlenmeyi 8 gün kısalttığını bildirmektedir.

Yanıtla Merhaba kompostlar kaç cm arayla asılması gerekiyor havalandırma olayı ni pek anlayamadım içerdeki hava dışarı atılırken aynı zamanda içeri temiz hava mi girmesi gerekli sistem o sekildemi olcak

Yanıtla Merhaba Ben İstanbulda yaşıyorum evimin arkasinda birkaç yıl önce komşumuzun kestiği kavak ağacı kütüğü var biz bu kütüğü bahçeye koymuştuk doğal bir tabure olarak kullanıyorduk fakat agactaki catlaklardan iki yıldır istiridye mantarınin aynısından mantar çıkıyor biz emin olamadığımız için yemiyoruz acaba yenilmesinde bir sakınca varımdır biz tohum falan hicbirsey atmadık tamamen kendiliğinden

Kırmızıdan sarıya çalan rengi ile kendine has bir renk geçişi olan bu mantar, hoş kokan bir tada sahiptir.

Report this page